Ovansiljans bibliotek

   
Komihåglistan är tom

Välkommen till Ovansiljans bibliotek!

Månadens boktips
Nina börjar skolan av Emi Guner och Loka Kanarp Drick värmen ur min hand av Bengt Ohlsson En tryckare på Blue Moon Bar av Hanna Hellquist
Det är så roligt att en ny bok om Nina kommit ut! Emi Guner skriver om Ninas vardag, när hon blivit stor och börjat i förskoleklass. Vi får följa Nina under en hösttermin, med allt stort och viktigt som händer i en sexårings liv. Man blir glad av den här boken, som passar perfekt att läsa högt eller för den som börjat läsa själv och vill ha lagom långa kapitel.

/ Sonja, Mora bibliotek
Det här handlar om kärlek och ensamhet. Om gemenskap och rollspel. Livets teater. Att det vi alla behöver är så enkelt egentligen. Att sociala positioner och mingelkvällar i strålkastarljus är tomma. Huvudpersonen i romanen är en medelålders man som får anses ha ett "lyckat" liv. Lyckat i all sin ödslighet, med fru, barn och intressant jobb samt intressanta vänner. Och lägenhet på Söder i Stockholm. Det är en hunds uppdykande som får honom att känna hur kallt det var, för med hunden kommer värmen in i hans liv. Den oförställda, villkorslösa värmen. En vemodig berättelse ändå, om det svåra i att vara människa - och en hyllning till alla djur!

/Cecilia, Mora Bibliotek
Vissa böcker är som en lång sittning med femrättersmeny, andra som en snabb lunch eller en månadslång diet. Och så har vi de där böckerna som är som munsbitar, som En tryckare på Blue Moon Bar. Hanna Hellquist har samlat sina krönikor och det är rappt, roligt, smart och njutbart. Perfekt att ha liggandes på bordet när du har några minuter över eller behöver ta mikropauser i långläsningen.

/ Jenny, Mora Bibliotek
Här hittar du fler boktips!

select